Thomas och Maries ovanliga sammanträffande

 

 

 

Samboparet Thomas Olnils och Marie Håkansson bor mitt i Freluga tillsammans med barnen Emil 15 år och Erik 11 år samt med sina två hundar i ett hus mitt i Freluga by som de tagit över efter Maries mormor och morfar (Abraham Persson). Thomas jobbar som regummerare på Däckia och Marie på PWC som revisorsassistent.

De är som vilket par som helst förutom ett alldeles unikt sammanträffande. De är nämligen födda på samma dag och på samma BB så att de låg i samma barnsal tillsammans, då lyckligt ovetande att de senare i livet skulle bli ett par.

21 december 1967 föddes nämligen både Thomas och Marie på Bollnäs BB och bägges släkter härstammar dessutom från Freluga så att deras föräldrar kände till varandra, även om Thomas och Marie själva flyttat till byn på senare år. När de träffades kände redan Marie till att de var födda på samma dag, däremot inte Thomas.

Det är både för- och nackdelar med att vara födda på samma dag. Födelsedagarna firas praktiskt nog samtidigt några dagar före jul så att i princip allt firande klaras av på några få dagar, även de i unga år såg det som en nackdel att fylla år så nära julafton.

I kontakten med myndigheter kan det bli besvärligt när tjänstemännen frågar efter personnummer på bägge i olika sammanhang och inte förstår när de åter hör 671221-75xx. Det kan ge upphov till vissa missuppfattningar som dock reds ut ganska snabbt under viss förvåning från tjänstemännens sida.

Marie brukar dock skryta med att hon är äldst och klokast då hon såg dagens ljus kl 01.20 medan Thomas fick vänta ända till 21.35 innan han föddes.

 

SL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *