NOSTALGI! Dansuppträdande på NTO-lokalen 1991

 

 

Denna video är från hösten 1991 och en byfest på en fullsatt NTO-lokal i Freluga (nuvarande hilmas).

Efter ett initiativ från Annika och Petra Thyrén bildades i all hemlighet två dansgrupper med sikte på att uppträda på byfesten, en grupp som skulle dansa can-can ledd av Annika och en annan grupp som skulle dansa disco, ledd av Petra.

Det tränades intensivt i hemlighet under flera veckor tills stegen satt som de (kanske) skulle och på lördagkvällen var det ett nervöst men laddat och hemlighetsfullt gäng som med stadiga ben anlände till byfesten.

I pausen av själva dansen skulle så uppträdandet ske och vi som ingick i grupperna samlades uppe på logen för att byta om, då vi upptäckte att kassettbandet med musiken till uppträdandet var borta. Undertecknad som hade ansvaret för bandet blev nu alldeles kall och plastpåsen med kläderna vändes upp och ned utan att bandet hittades. Paniken var nu total i grupperna med bara någon minut kvar, skulle vi behöva ställa in efter all möda som lagts ned?

-Vi kan sjunga låtarna istället, sade Petra desperat, hur man nu lyckas sjunga till en instrumental can-canlåt kan ju vara en upplevelse i sig, men i detta läge kändes inte den lösningen speciellt betryggande. Efter några minuter som kändes som timmar hittades bandet i undertecknads sko, hur den nu lyckats hamna där, men alla kunde andas ut.

Resten blev en ren defilering och jättesuccé i den fullsatta lokalen och jublet visste inga gränser. I can-cangruppen ingick Stefan Stenhall, Christer Rystedt, Hasse Skoglund och Nisse Jonsson. I discogruppen ingick Per Nilsson, Stefan Larsson, Kalle Ryhag och Åke Gren.

SL

Uppträdande from Stefan Larsson on Vimeo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *