Brännbollsturnering i Söräng

Lördagen den 11 juni avgjordes den första brännbollsturneringen på grusplanen vid Sörängs bygdegård mellan grannbyarna Söräng, Sörbo och Freluga efter ett initiativ av Veronica Birgersson m. fl. från Söräng och tanken är att detta skall bli ett återkommande årligt event.

Vädret var lite ostadigt med små regnskurar som kom och gick, däremellan så sken dock solen, som en vanlig svensk sommardag med andra ord.

Turneringen avgjordes med en grundspelsomgång där alla mötte alla och brännbollsyrans regelverk tillämpades. De två första lagen möttes sedan i en A-final och förlorarna fick sedan möta det tredjeplacerade laget i grundomgången.

För Freluga blev det en katastrofal insats i grundomgången där laget blev utbränt i bägge matcherna med massor av minuspoäng som följd, trots att Helen Bertilsson briljerade med enhandslyror, trots att Mattias Carlqvist plockade massor av lyrpoäng, trots att elitorienteraren Jesper Lysell plockats in för snabblöpning och trots Fredrik Valfridssons uppmuntrande hejarop som ekade mellan väggarna på bygdegården. Det blev en sistaplats i grundspelet för Freluga.

A-finalen vanns av hemmalaget Söräng som besegrade Sörbo och som därmed tog första inteckningen i vandringspriset. Sörbo fick sedan kliva direkt in i B-finalen mot Freluga och ett tröttkört Sörbo hade inte mycket att sätta emot Freluga som vann med 65-31 och därmed tog andraplatsen.

Dagen avslutades med prisutdelning och gemensam grillning på bygdegården i Söräng.

SL

Fredrik Valfridsson slår ett slag för Freluga

 

Klicka på bilderna för att se dom i större storlek

Söräng vann den första turneringen
Söräng vann den första turneringen
Frelugas lag slutade 2:a
Frelugas lag slutade 2:a
Sörbo slutade 3:a
Sörbo slutade 3:a

Fler bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *