Bakugnen brinner igen på Svens!

IMG_2263

Efter 50 år i träda har det åter blivit fart i bakugnen på gården Svens i Freluga igen då dagens ägare Pia Ohlsson samlat ett gäng bestående av Helen Hansson från Edstuga samt ett internationellt inslag i form av Agneta Dalbakk, boende i Norge men med rötterna i Edstuga.

Maken Björn som tjänstgjorde under olika titlar denna dag, allt från VD till slav (enligt egen utsago), hade snickrat ihop ett bakbord som förde tankarna till Lasse Brandebys karaktär ”Kurt Olsson”, men det fyllde säkert sin funktion.

Här bakades det traditionellt tunn- och mjukbröd under dagen men det testades även andra degblandningar med utsökt resultat, eller vad sägs om tunnbröd med parmesanost, tunnbröd med chili och pepparmix samt tunnbröd med linfrö, pumapfrön och solroskärnor.

SL

Pia, Agneta och Helen vid bakbordet
Pia, Agneta och Helen vid bakbordet

 

Björn Ohlssons ihopsnickrade bakbord
Björn Ohlssons ihopsnickrade bakbord

 

Agneta vid ugnen
Agneta vid ugnen

 

Färdigt tunnbröd
Färdigt tunnbröd

 

Björn och Ronny Hansson fick hålla till i fikarummet.
Björn och Ronny Hansson fick hålla till i fikarummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *