Magisk Ola Salo avslutade säsongen på Freluga Trädgårdsscen.

Eurovisionsvinnare i all ära, men publiken var nog överens om att årets artist på Freluga Trädgårdsscen var den karismatiske f d sångaren i The Ark, Ola Salo, när han söndagen den 9 augusti avslutade 2015 års säsong på trädgårdsscenen. Till råga på allt sattes ett prydligt publikrekord också med 1400 personer på plats.

En energisk och inspirerad Ola Salo bjöd verkligen på sig själv under den ca 75 minuter ordinarie spelningen med både gamla, klassiska låtar från The Ark-tiden men också nytt material. Han lämnade scenen ibland för långa utflykter bland publiken och stenen mitt på gräsmattan fick åtskilliga besök under konserten och han hamnade också uppe i äppelträdet vid ett tillfälle. Ola Salo och bandet verkade inte kunna sluta spela då de gjorde fyra-fem extranummer efter ordinarie spelning och det var ingen hejd på superlativen på sociala medier från besökarna, vilket vittnade om att detta kanske var det bästa uppträdandet i trädgårdsscenens historia hittills.

Freluga Trädgårdsscen stänger nu butiken för säsongen och syskonen Abrahamsson/Netsman får fundera över vintern hur det gick till när ”Knuss-Olle från Voxsjön” lärde ut klassiska Ark-riff till gitarristen i samma band.

 

SL

Foto: Lajan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *