Vävtanterna firade 30 år!

Lördagen den 18 april var det öppet hus på hilmas då vävtanterna firade sitt 30-årsjubileum och ett 60-tal personer passade på att titta de alster som vävtanterna producerat och som fanns till försäljning samt ta en kopp kaffe med gott fikabröd till.

I 30 år har det alltså vävts, berättats fräckisar eller bara skvallrats i största allmänhet i de lokaler där vävtanterna huserat. Från början höll de till i den trånga källarvåningen på Bystugan innan de flyttade in på övervåningen på bygdegården hilmas då den förvärvades av byalaget i början på 2000-talet. Där finns nu sex vävstolar till deras förfogande och så länge inspirationen finns och fräckisförrådet inte sinar, vilket torde vara en minimal risk, så lär nog vävtanterna hålla på i minst 30 år till.

2010 gav vävtanterna ut det omåttligt populära häftet ”Vävtanternas bästa recept och fräckisar” där tanterna bjöd på sina bästa mat- eller bakrecept vilket blandades upp med någorlunda rumsrena fräckisar som dragits genom åren.

1994 gjorde undertecknad tillsammans med Björn Carlqvist ett reportage för Bytidningen från vävstugan, där det gällde att få tanterna att lära Björn att väva på en halvtimme. Hur det gick går att läsa via länk nedan.

 

SL

 

Reportage 1994

Bilder från 30-årsjubileumet


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *