Midsommarfirande i Freluga 2014

Midsommaraftonen i Freluga 2014 blev en kall och blåsig historia där solens stålar bara värmde när de lyckades bryta igenom molntäcket.

Trots detta var det full uppslutning på hilmas med barn och vuxna där de fem traktorsläpen snabbt fylldes innan det bar iväg till ängarna vid Tallbacken för traditionsenlig blomsterplockning.

Platserna för midsommarfirandet i Freluga har varierat genom åren från Mårtens äng, Sandbacken vidare till ängen där Freluga Trädgårdsscen nu ligger och har nu sin permanenta och naturliga plats på Frelugas bygdegård hilmas sedan några år tillbaka och är en viktig inkomstkälla för byalagets verksamhet, inte minst med underhållet av hilmas.

Det serverades hamburgare, kaffe och tårta och i lotteristånden var det full fart där Källbjörn Mickelsson vann förstapriset i form av en signerad tavla av Mårten Andersson. Dansen kring midsommarstången leddes av två tredjedelar ut byrockarna ”Zven-Emilz feat. Ztizze”, Lajan Westergren och Emil Göthlund och det bjöds även på annan musikunderhållning i form av durspelarna Frebo.

Nytillträdde byordföranden Kristian Westin delade ut priset till årets bybo, som denna gång blev äkta paret Victoria och Stefan Valfridsson som premierades för sitt mångåriga engagemang inom byalaget. Kristians presentation kan beskådas på länk nedan.

Efter några trevliga timmar på hilmas bröt så alla upp och begav sig hemåt för att förbereda kvällens fortsatta midsommarfirande.

Byalaget vill tacka alla som bakat tårtor och sponsorer till lotterier m.m. Som en bonus finns 1994 års reportage i Bytidningen om midommarfirandet inskannat på denna sida. Det blev ju inledningen till VM-sommaren som vi aldrig glömmer.

SL

Midsommarreportage från Bytidningen 1994

 

åretsbybo from Sven Lajan Westergren on Vimeo.

 

Foto: Maria Persson och Stefan Larsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *