Valborgsmässofirande 2012

Lagom till Valborgsmässoafton behagade äntligen vårvärmen infinna sig efter en april med kyla och blåst. Många bybor och även andra hade sökt sig till hilmas och den intilliggande majkasen för att välkomna våren.

Förste kaständare Linus Persson och hans manskap Peter Parneborg och Jonny Persson skötte i vanlig ordning om tändandet av kasen och sprang sedan raskt över vägen för att sätta fart på byns fyrverkeri och åskådarna kunde från vägen beskåda hur raketerna steg upp mot den stjärnklara himlen.

På bygdegården hilmas bjöds det på fika av allehanda slag och hilmas var fylld till sista plats när uppträdandet började med ett förband i form av Rasmus Thyrén som spelade några låtar på sin aukustiska gitarr där en trogen dansande liten skara med en medelålder på tre år höll igång framför scenen.

Därefter var det dags för huvudbandet, byns egen rockorkester Zven-Emilz feut Ztizzez att dra igång. Frågan är i vilket musikaliskt fack grabbarna skall stoppas in då de gärna vill kalla sig stenhårda rockers, men av scenkostymerna att döma såg de mer ut som ett dansband från 70-talet.

Grabbarna spelade under ca en timme och några passade på att ta sig en rundtur på dansgolvet innan kvällen var tillända.

SL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *