Kvinnliga entreprenörer i Freluga I: Petra Thyrén – Personlig tränare

Alla som någon gång varit på den numera nedlagda styrkegymnastiken på hilmas kan vittna om Petra Thyréns förmåga att entusiasmera och få deltagarna att ta i det lilla extra under tunga övningar. Trots att hon själv deltog i övningarna stod hon ständigt med ett leende på läpparna med uppmuntrande tillrop medan vi övriga med högröda ansikten plågades svårt under våra tyngder, där varje fiber i våra kroppar skrek om nåd. Ryktet om Petras skicklighet som gruppinstruktör har även spridit sig utanför Frelugas gränser där ett flertal motionärer på Bollnäs Sporthall undertecknad pratat med, kan berätta om hennes beundransvärda förmåga att få alla att trivas och ryckas med av hennes energi.

Men för att ta allt från början så började Petra sin karriär som 15-åring med att gå en kurs i gruppträning och efter snart 30 år har hon skaffat sig en unik rutin och erfarenhet inom detta område som sedan byggts på med kostrådgivning och personlig träning för kunder, något som verkligen ligger i tiden. Petra är egentligen utbildad lärare men har nu lämnat detta yrke bakom sig för länge sedan och driver nu ett eget företag PT Coaching inom kost och motion. Hennes verksamhetsområden är dels som licensierad personlig tränare där hon skräddarsyr träningsprogram till kunder beroende på deras målsättning med träningen. Det kan vara allt ifrån idrottsmän som vill toppa formen till vanliga människor som vill minska i vikt via motion där även tester och uppföljning ingår. Petra är även diplomerad kostrådgivare där hon lär människor att äta rätt och hälsosammare både i grupp och individuellt där även besök i livsmedelsbutiker görs för att bena ut det hälsosamma från den mindre hälsosamma och få deltagarna att handla och äta rätt saker.

Förutom detta har Petra kvar pass inom gruppträningen på Bollnäs sporthall på konsultbasis där hon leder Spinning, Afropowerdance, Core, Extreme, Functional moves och skivstångsträning. Vissa dagar uppgår arbetstiden till 13 timmar med tre gympapass på kvällstid och det klarar Petra genom att äta och sova rätt samt det faktum att hon jobbar med det hon tycker är det roligaste som finns. Petra jobbar även åt Alfta Rehab med kostrådgivning, personlig träning och gruppträning.

Till sommaren kan även Petra skriva in utlandstjänstgöring i CV:t då hon från 10 maj – 31 augusti skall jobba med gruppträning på ett nyöppnat spahotell på Kreta. Petra var på en audition i Stockholm och blev sedan erbjuden tjänsten som kommer att bli ett riktigt äventyr och ge karriären ytterligare en puff uppåt.

Ingenting tycks kunna stoppa detta energiknippe som heter Petra Thyrén och hennes hunger att skaffa sig kunskap inom det komplexa området kost och motion är imponerande och hon är ju själv ett ypperligt exempel på nyttan av att äta rätt och motionera då trötthet inte tycks existera i hennes sinne.

Till sist kan tilläggas att Petra investerat i en avancerad maskin som mäter muskelsammansättningen, dvs vad som är fett och vad som är muskler. Undertecknad tvingades upp på denna manick under intervjun och efter en stunds analyserande av manicken spottade den ut ett kvitto modell storhandling på ICA och resultatet är för evigt hemligstämplat.

Ni som vill läsa mer om Petras verksamhet kan gå in på hennes hemsida http://www.ptcoaching.se/

SL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skivstångsträning

 

”High-five”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *